link error CMS

classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

link error CMS

sodandk
after building the 3.0.1, then I get a link error when linking to my project.

1>Linking...

1>libactivemq-cppd.lib(OpenWireFormat.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: virtual void __thiscall activemq::wireformat::openwire::marshal::v3::MarshallerFactory::configure(class activemq::wireformat::openwire::OpenWireFormat *)" (?configure@MarshallerFactory@v3@marshal@openwire@wireformat@activemq@@UAEXPAVOpenWireFormat@456@@Z)

1>libactivemq-cppd.lib(OpenWireFormat.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: virtual void __thiscall activemq::wireformat::openwire::marshal::v2::MarshallerFactory::configure(class activemq::wireformat::openwire::OpenWireFormat *)" (?configure@MarshallerFactory@v2@marshal@openwire@wireformat@activemq@@UAEXPAVOpenWireFormat@456@@Z)

tried different things... just wont work... hm...

any clues ?
Søren
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: link error CMS

tabish121@gmail.com
On Wed, 2009-08-05 at 14:40 -0700, Sodan wrote:

> after building the 3.0.1, then I get a link error when linking to my project.
>
> 1>Linking...
>
> 1>libactivemq-cppd.lib(OpenWireFormat.obj) : error LNK2001: unresolved
> external symbol "public: virtual void __thiscall
> activemq::wireformat::openwire::marshal::v3::MarshallerFactory::configure(class
> activemq::wireformat::openwire::OpenWireFormat *)"
> (?configure@MarshallerFactory@v3@marshal@openwire@wireformat@activemq@@UAEXPAVOpenWireFormat@456@@Z)
>
> 1>libactivemq-cppd.lib(OpenWireFormat.obj) : error LNK2001: unresolved
> external symbol "public: virtual void __thiscall
> activemq::wireformat::openwire::marshal::v2::MarshallerFactory::configure(class
> activemq::wireformat::openwire::OpenWireFormat *)"
> (?configure@MarshallerFactory@v2@marshal@openwire@wireformat@activemq@@UAEXPAVOpenWireFormat@456@@Z)
>
> tried different things... just wont work... hm...
>
> any clues ?
> Søren
>

You need to provide some more info on your platform/OS/compiler and how
you configured your build etc.  Not really enough info to go on here.

Regards
Tim



Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: link error CMS

sodandk
Windows - Visual Studio 2008.

static build.

all the 2.2.X versions has compiled just fine.

Søren


Timothy Bish wrote
On Wed, 2009-08-05 at 14:40 -0700, Sodan wrote:
> after building the 3.0.1, then I get a link error when linking to my project.
>
> 1>Linking...
>
> 1>libactivemq-cppd.lib(OpenWireFormat.obj) : error LNK2001: unresolved
> external symbol "public: virtual void __thiscall
> activemq::wireformat::openwire::marshal::v3::MarshallerFactory::configure(class
> activemq::wireformat::openwire::OpenWireFormat *)"
> (?configure@MarshallerFactory@v3@marshal@openwire@wireformat@activemq@@UAEXPAVOpenWireFormat@456@@Z)
>
> 1>libactivemq-cppd.lib(OpenWireFormat.obj) : error LNK2001: unresolved
> external symbol "public: virtual void __thiscall
> activemq::wireformat::openwire::marshal::v2::MarshallerFactory::configure(class
> activemq::wireformat::openwire::OpenWireFormat *)"
> (?configure@MarshallerFactory@v2@marshal@openwire@wireformat@activemq@@UAEXPAVOpenWireFormat@456@@Z)
>
> tried different things... just wont work... hm...
>
> any clues ?
> Søren
>

You need to provide some more info on your platform/OS/compiler and how
you configured your build etc.  Not really enough info to go on here.

Regards
Tim


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: link error CMS

tabish121@gmail.com
On Wed, 2009-08-05 at 14:56 -0700, Sodan wrote:
> Windows - Visual Studio 2008.
>
> static build.
>
> all the 2.2.X versions has compiled just fine.
>
> Søren
>
>

So this is happening when you build the ActiveMQ-CPP project or when you
try and link it to your appliaction?



>
> Timothy Bish wrote:
> >
> > On Wed, 2009-08-05 at 14:40 -0700, Sodan wrote:
> >> after building the 3.0.1, then I get a link error when linking to my
> >> project.
> >>
> >> 1>Linking...
> >>
> >> 1>libactivemq-cppd.lib(OpenWireFormat.obj) : error LNK2001: unresolved
> >> external symbol "public: virtual void __thiscall
> >> activemq::wireformat::openwire::marshal::v3::MarshallerFactory::configure(class
> >> activemq::wireformat::openwire::OpenWireFormat *)"
> >> (?configure@MarshallerFactory@v3@marshal@openwire@wireformat@activemq@@UAEXPAVOpenWireFormat@456@@Z)
> >>
> >> 1>libactivemq-cppd.lib(OpenWireFormat.obj) : error LNK2001: unresolved
> >> external symbol "public: virtual void __thiscall
> >> activemq::wireformat::openwire::marshal::v2::MarshallerFactory::configure(class
> >> activemq::wireformat::openwire::OpenWireFormat *)"
> >> (?configure@MarshallerFactory@v2@marshal@openwire@wireformat@activemq@@UAEXPAVOpenWireFormat@456@@Z)
> >>
> >> tried different things... just wont work... hm...
> >>
> >> any clues ?
> >> Søren
> >>
> >
> > You need to provide some more info on your platform/OS/compiler and how
> > you configured your build etc.  Not really enough info to go on here.
> >
> > Regards
> > Tim
> >
> >
> >
> >
> >
>
--
Tim Bish
http://fusesource.com
http://timbish.blogspot.com/



Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: link error CMS

sodandk
In reply to this post by sodandk
building of the library works fine, no problems.
its when linking I get these 2 link errors...

Søren


Sodan wrote
after building the 3.0.1, then I get a link error when linking to my project.

1>Linking...

1>libactivemq-cppd.lib(OpenWireFormat.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: virtual void __thiscall activemq::wireformat::openwire::marshal::v3::MarshallerFactory::configure(class activemq::wireformat::openwire::OpenWireFormat *)" (?configure@MarshallerFactory@v3@marshal@openwire@wireformat@activemq@@UAEXPAVOpenWireFormat@456@@Z)

1>libactivemq-cppd.lib(OpenWireFormat.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol "public: virtual void __thiscall activemq::wireformat::openwire::marshal::v2::MarshallerFactory::configure(class activemq::wireformat::openwire::OpenWireFormat *)" (?configure@MarshallerFactory@v2@marshal@openwire@wireformat@activemq@@UAEXPAVOpenWireFormat@456@@Z)

tried different things... just wont work... hm...

any clues ?
Søren
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: link error CMS

sodandk
In reply to this post by sodandk
took the project supplied along with 3.0.1 and it now links... donno why...

but when I run the app it says:

No Matching Factory Registered for format := tcp
        FILE: ..\src\main\activemq\transport\TransportRegistry.cpp, LINE: 50
        FILE: ..\src\main\activemq\core\ActiveMQConnectionFactory.cpp, LINE: 154

and I did no changes to the project.

Søren
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: link error CMS

sodandk
ok, found this on the forum:

activemq::library::ActiveMQCPP::initializeLibrary();

now it works... that function I had missed.

Søren



Sodan wrote
took the project supplied along with 3.0.1 and it now links... donno why...

but when I run the app it says:

No Matching Factory Registered for format := tcp
        FILE: ..\src\main\activemq\transport\TransportRegistry.cpp, LINE: 50
        FILE: ..\src\main\activemq\core\ActiveMQConnectionFactory.cpp, LINE: 154

and I did no changes to the project.

Søren