Problem starting ActiveMQ on MacOS

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problem starting ActiveMQ on MacOS

bibudh
  Hi,
    I have installed ActiveMQ on MacOS (Lion), and I want to use it with ActiveMessaging in Rails 3. When I start ActiveMQ with the following command:

    ./bin/activemq start

    from ACTIVEMQ_HOME (which is /usr/local/Cellar/activemq/5.5.1/libexec), I get the following messages:

    INFO: Loading '/Users/bibudhlahiri/.activemqrc'
    INFO: Using java '/usr/bin/java'
    INFO: Starting - inspect logfiles specified in logging.properties and log4j.properties to get details
    INFO: pidfile created : '/usr/local/Cellar/activemq/5.5.1/libexec/data/activemq.pid' (pid '10995')

   But, when I run

     ./bin/activemq status

   it gives

      INFO: Loading '/Users/bibudhlahiri/.activemqrc'
      INFO: Using java '/usr/bin/java'
      ActiveMQ not running

   Any idea how to start ActiveMQ? Also, there are three copies of activemq:

  1) ./bin/activemq
  2) ./libexec/bin/activemq
  3) ./libexec/bin/macosx/activemq

    I can see 1) calls 2). 3) for MacOSX has a different code and it gives the following message

    Starting ActiveMQ Broker...

   when I issue "./libexec/bin/macosx/activemq start",

    but when I check with

    ./libexec/bin/macosx/activemq status

    it says

     ActiveMQ Broker is not running.

     Appreciate your help.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem starting ActiveMQ on MacOS

gtully
try
 ./bin/activemq console

so you can see any errors in the shell console

On 29 March 2012 22:05, bibudh <[hidden email]> wrote:

>  Hi,
>    I have installed ActiveMQ on MacOS (Lion), and I want to use it with
> ActiveMessaging in Rails 3. When I start ActiveMQ with the following
> command:
>
>    ./bin/activemq start
>
>    from ACTIVEMQ_HOME (which is /usr/local/Cellar/activemq/5.5.1/libexec),
> I get the following messages:
>
>    INFO: Loading '/Users/bibudhlahiri/.activemqrc'
>    INFO: Using java '/usr/bin/java'
>    INFO: Starting - inspect logfiles specified in logging.properties and
> log4j.properties to get details
>    INFO: pidfile created :
> '/usr/local/Cellar/activemq/5.5.1/libexec/data/activemq.pid' (pid '10995')
>
>   But, when I run
>
>     ./bin/activemq status
>
>   it gives
>
>      INFO: Loading '/Users/bibudhlahiri/.activemqrc'
>      INFO: Using java '/usr/bin/java'
>      ActiveMQ not running
>
>   Any idea how to start ActiveMQ? Also, there are three copies of activemq:
>
>  1) ./bin/activemq
>  2) ./libexec/bin/activemq
>  3) ./libexec/bin/macosx/activemq
>
>    I can see 1) calls 2). 3) for MacOSX has a different code and it gives
> the following message
>
>    Starting ActiveMQ Broker...
>
>   when I issue "./libexec/bin/macosx/activemq start",
>
>    but when I check with
>
>    ./libexec/bin/macosx/activemq status
>
>    it says
>
>     ActiveMQ Broker is not running.
>
>     Appreciate your help.
>
> --
> View this message in context: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/Problem-starting-ActiveMQ-on-MacOS-tp4517005p4517005.html
> Sent from the ActiveMQ - User mailing list archive at Nabble.com.



--
http://fusesource.com
http://blog.garytully.com