ActiveMQ 5.12-HTTP Transport-Java 7 - prefetch=0 is not working (Consumer is not able to pick messages)

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

ActiveMQ 5.12-HTTP Transport-Java 7 - prefetch=0 is not working (Consumer is not able to pick messages)

sampath516
Hi All,

The prefetch=0 option is not working for the combination: ActiveMQ 5.12-HTTP
Transport-Java 7. It is working fine for tcp transport but not for http
transport. Consumer is not able to pull messages from broker.

One more observation is that prefetch=0 is working fine with
ActiveMQ-5.8(with http transport).

Please let us know whether it is a supported scenario or not. If supported,
please guide us to resolve the issue.


Thanks,
Sampathi G



--
Sent from: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/ActiveMQ-User-f2341805.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ActiveMQ 5.12-HTTP Transport-Java 7 - prefetch=0 is not working (Consumer is not able to pick messages)

Tim Bain
Can you describe in more detail what is and isn't happening? Are you able
to consume some but not all messages, or do you get zero? Do you see a
consumer on the queue when you attach a JMX viewer such as JConsole to the
broker process? If so, do the JMX properties indicate that a message is
being dispatched to the consumer? What are you seeing in the logs (both
broker amd consumer)? What do you see if you turn the logging up to DEBUG?
Can you browse the messages via the web console?

Also, the fact that it works in 5.8.0 seems to indicate that it's not
related to the bug you referenced in your first thread, and the fact that
it doesn't work undet Java 7 seems to indicate that it's not related to
Java 8.

Tim

On Dec 28, 2017 2:08 AM, "sampath516" <[hidden email]> wrote:

> Hi All,
>
> The prefetch=0 option is not working for the combination: ActiveMQ
> 5.12-HTTP
> Transport-Java 7. It is working fine for tcp transport but not for http
> transport. Consumer is not able to pull messages from broker.
>
> One more observation is that prefetch=0 is working fine with
> ActiveMQ-5.8(with http transport).
>
> Please let us know whether it is a supported scenario or not. If supported,
> please guide us to resolve the issue.
>
>
> Thanks,
> Sampathi G
>
>
>
> --
> Sent from: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/ActiveMQ-User-
> f2341805.html
>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ActiveMQ 5.12-HTTP Transport-Java 7 - prefetch=0 is not working (Consumer is not able to pick messages)

Tim Bain
This sounds extremely similar to
https://issues.apache.org/jira/browse/AMQ-6877; are you the submitter of
that issue (using a different name) or in some way related? The root cause
appears to be https://issues.apache.org/jira/browse/AMQ-6823, which was
fixed in 5.15.1 and 5.16.0, so it sounds like you'll need to upgrade (or to
manually patch the fix onto the version that you're looking to run).

Tim

On Fri, Dec 29, 2017 at 4:02 PM, Tim Bain <[hidden email]> wrote:

> Can you describe in more detail what is and isn't happening? Are you able
> to consume some but not all messages, or do you get zero? Do you see a
> consumer on the queue when you attach a JMX viewer such as JConsole to the
> broker process? If so, do the JMX properties indicate that a message is
> being dispatched to the consumer? What are you seeing in the logs (both
> broker amd consumer)? What do you see if you turn the logging up to DEBUG?
> Can you browse the messages via the web console?
>
> Also, the fact that it works in 5.8.0 seems to indicate that it's not
> related to the bug you referenced in your first thread, and the fact that
> it doesn't work undet Java 7 seems to indicate that it's not related to
> Java 8.
>
> Tim
>
> On Dec 28, 2017 2:08 AM, "sampath516" <[hidden email]> wrote:
>
>> Hi All,
>>
>> The prefetch=0 option is not working for the combination: ActiveMQ
>> 5.12-HTTP
>> Transport-Java 7. It is working fine for tcp transport but not for http
>> transport. Consumer is not able to pull messages from broker.
>>
>> One more observation is that prefetch=0 is working fine with
>> ActiveMQ-5.8(with http transport).
>>
>> Please let us know whether it is a supported scenario or not. If
>> supported,
>> please guide us to resolve the issue.
>>
>>
>> Thanks,
>> Sampathi G
>>
>>
>>
>> --
>> Sent from: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/ActiveMQ-User-f2341805
>> .html
>>
>
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ActiveMQ 5.12-HTTP Transport-Java 7 - prefetch=0 is not working (Consumer is not able to pick messages)

sampath516
Hi All,

Thank you. We have applied the below fix on 5.12 and it working fine now.

Thanks,
Sampathi G



--
Sent from: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/ActiveMQ-User-f2341805.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ActiveMQ 5.12-HTTP Transport-Java 7 - prefetch=0 is not working (Consumer is not able to pick messages)

Tim Bain
Great, thank you for confirming that the fix can be successfully patched
onto 5.12.

Tim

On Tue, Jan 9, 2018 at 11:34 PM, sampath516 <[hidden email]> wrote:

> Hi All,
>
> Thank you. We have applied the below fix on 5.12 and it working fine now.
>
> Thanks,
> Sampathi G
>
>
>
> --
> Sent from: http://activemq.2283324.n4.nabble.com/ActiveMQ-User-
> f2341805.html
>